Τεκτονικός σεισμός στο πολιτικό σύστημα από την πρώτη κρυφή δημοσκόπηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

184E2837-23C9-412A-9331-DAF9FB8017CAΚόλαφος η πρώτη κρυφή δημοσκόπηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Έγινε από την Τρίτη ως την Πέμπτη το μεσημέρι και τα πρώτα αποτελέσματα της παραδόθηκαν χθες το βράδυ ενώ την Δευτέρα το πρωί θα υπάρξει ολοκληρωμένη επεξεργασία της.

Οπως μαθαίνουμε από το κόμμα που την παρήγγειλε οι ψηφοφόροι δεν έχουν πλέον σε καμία εκτίμηση στα κόμματα που μάς έβαλαν στο μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει πλέον στον εκλογικό χάρτη και την ΝΔ να μην μπορεί να καλύψει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των σκανδάλων (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ), Ακροδεξιάς ρητορικής που θυμίζει την σκληρή μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμάρα-Βενιζέλου και βέβαια λόγω της προσωπικότητας του Κυριακή Μητσοτακη που δεν μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά ο μέσος κεντροδεξιός ψηφοφόρος.

Για το κυβερνητικό στρατόπεδο τα πρώτα στοιχεία είναι μεν θετικά με τον κόσμο να έχει θετική πρώτη εικόνα όσο αφορά την έξοδο από τα μνημόνια χωρίς όμως αυτό να του είναι αρκετό αλλά να ζητάει και κάτι ακόμη.

Το ΚΚΕ παραμένει χαρακτηριστικά σταθερό ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη έχει αρχίσει να αποδομείται και δημοσκοπικά.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s